WEBSHOP

Biologisch bier

We brouwen al lang onze biologisch bier. Gemaakt van biologische ingrediënten. Dat geldt dan voor de gerst, de hop en eventuele andere ingrediënten zoals kruiden of fruit. Biologisch bier is Praktisch erg lastig en dient dan ook minimaal 95% biologisch ingrediënten te bevatten.

Biologische hop of organische hop is erg moeilijk te verbouwen doordat het erg vatbaar is voor allerlei ziektes, wat er voor zorgt dat het maar beperkt verkrijgbaar is. Dit beperkte de keuze van onze hopsoorten. Door onze hop van ver te halen waar deze ziektes nauwelijks aanwezig zijn kunnen we biologisch blijven brouwen. Daarnaast komen er steeds meer Nederlandse initiatieven van biologische hop. Wat wij natuurlijk toejuichen!

Maar wat is nu biologisch? Een mooie omschrijving is Natuur-zuiver. Een biologische akkerbouwer maakt namelijk geen gebruik kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Het is volgens de richtlijnen niet toegestaan om chemische middelen te gebruiken. In Nederland worden zij gecontroleerd door de SKal. Dit gebeurt door een controle-instantie. In Nederland controleert de onafhankelijke instantie SKAL tevens of importeurs van biologische producten zich aan de regels houden. Alleen bij goedkeuring tijdens zo’n inspectie mogen ze hun biocertificaat behouden.

Wat overblijft is puur natuur. Natuurzuiver dus. Dit kun je dan ook proeven. De bieren zijn puurder van smaak, maar net zo lekker als normaal bier. Het enige verschil is dat Biologisch bier, soms minder schuim bevat omdat voor bio strengere normen gelden rond toevoeging van additieven tijdens het brouwen. Maar een goeie hopkwaliteit kan ook zorgen voor een mooie schuimkraag.

Proef ons biologisch bier welke heerlijk biologische hop bevat.

biologisch bier